Doe het zelf alarmsysteem

Even goed, maar dan veel goedkoper!

     Home | Verschil | Systemen | Installatie | Tips | Ervaringen
 
 

Ervaringen

Hier posten wij de ervaringen die onze klanten instuurden. Heb je zelf een verhaal over je eigen inbraak, en hoe je hiermee omgaat? info@doehetzelfalarmsysteem.be

Marc D. W., Laarne

Wij wonen in Laarne, dicht bij de oprit van de E17, en dat is jammer genoeg het grootste probleem van onze woning...

In september kwam ik rond 23u 's avonds thuis, naar goede gewoonte laat ik het licht branden zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Maar toen ik met mijn wagen op de oprit reed zag ik dat er ook een ander licht brandde in de woning!

Wanneer ik aan de voordeur kwam kon ik het al zien, de voordeur was ingestampt geweest. Ik rende terug naar mijn wagen, en reed weg, om op een veilige afstand de politie te kunnen bellen. Toen ik terugkwam met een vriend enkele minuten later stond de voordeur open. De dief was dus nog in huis toen ik aan mijn voordeur stond.

Aangezien inbraak zo vaak voorkomt is het zelfs met de beste beveiliging moeilijk om dieven buiten te houden, en waar ik woon kunnen ze ook snel ontsnappen. Laarne ligt dichtbij E17, E40 en R4, en in een mum van tijd kunnen ze een heel eind ver zijn.

Het zou voor mij een hele geruststelling zijn dat ik de volgende keer gewoon weet dat er iemand binnen zit, daarom heb ik het alarmsysteem van Elro gekocht, samen met een GSM mast module. Het alarmsysteem heeft een eigen lijn, zodat de vaste lijn van de woning steeds vrij is.

Wanneer er iemand binnengaat in mijn woning wordt hij gedetecteerd, en belt het alarmsysteem via de gsm mast naar de voorgeprogrammeerde nummers. Wanneer een dief de telefoonlijn afknipt of de hoorn van de haak legt werkt het alarm nog steeds.

Het systeem was niet de goedkoopste, en ook niet de duurste, vrij net geprijsd, ik heb er wel een extra afstandsbediening en een klavier bij gekocht ook, en een paar detectoren.

De installatie ging vrij vlot, de handleiding eens goed lezen, en dan kan je gerust zelf je alarmsysteem plaatsen. Op youtube staat een filmpje hoe je alles moet instellen. Een namiddagje tijd besteden, en het alarm is zelf geplaatst.

Heb nu terug een veilig gevoel, want ik weet of er iemand binnen is of niet, ik bel de buurman op of hij iets verdachts kan zien, zoja, dan belt hij de politie. Omgekeerd zal ik hetzelfde doen, want hij gaat er ook eentje kopen.

Zeer tevreden klant, hopelijk blijft het zo!

   
 
 
  Basis   Standaard   Deluxe